Pohja

3 dl Pirkka Luomu ruishiutaleita

30 g Pirkka meijerivoita

¾ dl fariinisokeria

 

Täyte

6 liivatelehteä

2 tlk (a 2 dl) Pirkka kuohukermaa

2 tlk (a 250 g) maitorahkaa

1 dl sokeria

4 tl vanilliinisokeria

3 rkl sitruunanmehua

 

Puolukkahyytelö

2 liivatelehteä

1 ps (200 g) Pirkka puolukoita (pakaste)

½ dl vettä

2 rkl sokeria

2 rkl sitruunanmehua

 

 

 Paahda ruishiutaleita paistinpannussa hetki. Lisää rasva ja fariinisokeri. Kuumenna edelleen niin, että seos on rapeaa. Päällystä irtopohjavuoan pohja kelmulla (halkaisija 24 cm). Levitä ruishiutaleseos jäähtyneenä vuokaan.

 Pane täytettä varten liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita rahkan joukkoon sokeri ja vanilliinisokeri.

 Kuumenna sitruunanmehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Kaada seos rahkan joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää kermavaahto. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä tunnin ajan.

 Liota puolukkahyytelöäkin varten liivatteita kylmässä vedessä. Sulata puolukat ja survo ne. Lisää vesi ja sokeri. Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan sitruunanmehuun. Kaada seos puolukkasurvoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä puolukkaseos rahkakerroksen pinnalle. Anna hyytyä kylmässä noin neljä tuntia.

 Irrota kakku vuoasta ohuella lastalla reunoista auttaen. Siirrä tarjoiluvadille ja koristele vati esimerkiksi puolukan varvuilla. Ohje Pirkka.fi

Isänpäivänä meillä oli tarjolla puolukkahyytelökakkua,, todella herkullinen ja raikkaan makuinen hyytelökakkuresepti.