Eilen vietimme glögi-iltaa, hieman herkutellen
Pohja:
20 piparia
50g voita
½ dl fariinisokeria
Täyte:
200g maitosuklaata
(minä käytin valkosuklaata)
6 piparia
2rkl sokeria
2dl kuohukermaa
2dl ranskankermaa
2tl kanelia
5 liivatelehteä
tilkka sitruunamehua tai vettä
Murskaa pohjaan tulevat piparit esim. muovipusissa. Sulata rasva ja sekoita piparimurska, rasva ja fariinisokeri keskenään.
Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja leivinpaperilla halkaisija 24cm ( sivele reunat ruokaöljyllä ja sirottele tomusokeria pinnalle) Taputtele pipariseos vuoan pohjalle.
Laita liivatteet likomaan kylmään veteen. Murskaa loput piparit. Sulata suklaa. (sulatin vesihauteessa) Sekoita sokeri kermaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita ranskankerma varovasti vaahtoon. Sekoita piparimurska, sulanut suklaa ja kermavaahto. Mausta seos kanelilla. Purista liivatteista pois ylimääräinen vesi ja sulata ne sitruunamehutilkasa, jonka kuumennat kattilassa. Valuta liivate tasaisena nauhana suklaa-kermaseokseen. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia
Ohje: Turun Sanomat
Lisäsin kakun päälle kiilteen:
1 hedelmäcoktail purkki
punaisia ja vihreitä coktail kirsikoita
3 dl säilykehedelmämehua/vettä
3 liivatetta
Ota hyydykekakku jääkaapista ja lado hedelmät hyytyneen kakun pinnalle
Laita liivatteet likomaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kiehata säilykehedelmämehu/vesi ja purista liivatteista ylimääräinen vesi pois, sulata ne kuumaan mehuun. Kaada liivate-mehuseos hieman jäähtyneenä hedelmien päälle.
Laita jääkaappiin ja anna hyytyä pari tuntia
Kommentit