Eilen vietimme glögi-iltaa, hieman herkutellen

Pohja:

20 piparia

50g voita

½ dl fariinisokeria

Täyte:

200g maitosuklaata

(minä käytin valkosuklaata)

6 piparia

2rkl sokeria

2dl kuohukermaa

2dl ranskankermaa

2tl kanelia

5 liivatelehteä

tilkka sitruunamehua tai vettä

Murskaa pohjaan tulevat piparit esim. muovipusissa. Sulata rasva ja sekoita piparimurska, rasva ja fariinisokeri keskenään.

Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja leivinpaperilla halkaisija 24cm ( sivele reunat ruokaöljyllä ja sirottele tomusokeria pinnalle) Taputtele pipariseos vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likomaan kylmään veteen. Murskaa loput piparit. Sulata suklaa. (sulatin vesihauteessa) Sekoita sokeri kermaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita ranskankerma varovasti vaahtoon. Sekoita piparimurska, sulanut suklaa ja kermavaahto. Mausta seos kanelilla. Purista liivatteista pois ylimääräinen vesi ja sulata ne sitruunamehutilkasa, jonka kuumennat kattilassa. Valuta liivate tasaisena nauhana suklaa-kermaseokseen. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia

Ohje: Turun Sanomat

 

Lisäsin kakun päälle kiilteen:

1 hedelmäcoktail purkki

punaisia ja vihreitä coktail kirsikoita

3 dl  säilykehedelmämehua/vettä

3 liivatetta

Ota hyydykekakku jääkaapista ja lado hedelmät hyytyneen kakun pinnalle

Laita liivatteet likomaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kiehata säilykehedelmämehu/vesi ja purista liivatteista ylimääräinen vesi pois, sulata ne kuumaan mehuun. Kaada liivate-mehuseos hieman jäähtyneenä hedelmien päälle.

Laita jääkaappiin ja anna hyytyä pari tuntia