Mustikka-tuorejuustokakku valkosuklaakiilteellä
Nooralle oikein paljon onnea!
Mitään en tunnusta samanlaisia en tehnyt tytöille.... no, väri ja maku olivat ainakin erillaiset.
Pohja:
Puoliksi halkaistu 3 munan sokerikakkupohja
Täyte:
Mustikkatäytteen ohje Makuhetkiä blogista
3 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatetta
2,5 dl mustikoita
ripaus sokeria
Voitele irtopohjavuoka ruokaöljyllä ja sirottele öljyn pinnalle tomusokeria, laita kakkulevy vuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, mustikat ja sokeri. Liuota liivatteet tilkkaseen kuumaa mehua (tai veteen) ja kaada se ohuena nauhana muitten ainesten joukkoon. Sekoita ja kaada pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa.
Valkosuklaatäyte:
(Kokkilokin blogista)
1dl vispikermaa
1/3 prk rahkaa ( käytin lime/valkosuklaaa rahkaa)
1/3 prk maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
2 riviä valkosuklaata levystä ( noin 10 palaa)
2 liivatelehteä
0.5 dl vettä
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sulata valkosuklaa mikrossa pienellä lämmöllä välillä sekoittaen. Sekoita sulanut suklaa muuhun seokseen. Liota liivatelehtiä noin 10 minuutin ajan kylmässä vedessä, kunnes ne ovat pehmenneet. Kuumenna vesi kiehumispisteeseen. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumaan veteen. Kaada seos kerma-rahka-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Kaada seos vuokaan, hyytyneen mustikkatäytteen päälle. Anna jähmettyä ainakin parin tunnin ajan tai yön yli
SunHillin puutarhan asukki....pieni ja iloinen käpypoika.
....välineistä päätellen, taitaa käpypoika heilua SunHillin puutarhassa, tyttären apuna...
Kiva kun kävit
Kommentit